Публикувано на: нд, Дек. 17th, 2017

Кората от нар лекува гастрит, кашлица и венци. РЕЦЕПТА

Кората от нар е мощно лечебно средство, което може да помогне при дизентерия, салмонелоза, кашлица, гастрит, колит и проблеми с венците.
За уникалните свойства на нара пише още Хипократ преди 25 века, който прилага екстракт от нар за лечение на дизентерия и открива положителната реакция само след пет часа. При използване на отвара от нарови кори се намалява възпалението на дебелото черво и се лекуват стомашни язви, дисбактериоза и кървене.
Вещества от наровите кори имат уникалната способност да потиснат и убиват бактериите. Билковите препарати от нар имат ползоторно въздействие върху патогенните бактерии, без да причинява вреда на полезните бактерии, които са нужни за храносмилателния тракт.
РЕЦЕПТА ЗА ОТВАРА ОТ НАРОВИ КОРИ
В стъклен съд поставете сухи кори от нар (12 грама) и залейте с чаша вряща вода. Сложете чинийка като капаче. След 30 минути лекарството е готово. Веднага пийте отварата. Трябва на всеки три часа да си правите такава прясна отвара от кори на нар, за да има ефект при разстройство и диария. Пийте на малки порции като добавите мед по желание, но не повече от 1 голяма чаша отвара на ден.
Рецептата се прилага при язва на стомаха и червата, колити и дисбактериоза. Ползвайте при проблеми с венците – отварата спира тяхното кървене. Отварата от нарови кори лекува и хронична кашлица.

Коментари

Автор

-